Автостопом по Європі 2011 (01 - 25 серпня) Przystanek WOODSTOCK !!!

 
А зараз мушу розказати окремою історією про сам Вудсток і наше на ньому перебування
 
Почну з того, шо я особисто про цей фестиваль не знав до  весни цього року! Якшо чесно, то мені  тепер навіть за це троха стидно. Тому шо таких масштабних рок фестивалів дуже мало, а WOODSTOCK взагалі найбільший open-air фестиваль в Європі. ВІН АБСОЛЮТНО БЕЗКОШТОВНИЙ. Туди приїжджають найвідоміші гурти.  Кожен поляк, від 5-річної дитини, до 70-80 річних бабусь і дідусів знають про цей фестиваль. Таке враження, шо на ці три дні фестивалю, вся країна живе Вудстоком.
Хоча, сам Вудсток був започаткований у США, це був, так якби, фестиваль миру. Якшо маєте час і бажання, то можете подивитись фільм про нього. Для зручності навожу його тут.
 
Але 17 років тому, один поляк викупив право на проведення цього фестивалю і зараз з дуже великим успіхом, WOODSTOCKпроходить на території Польщі. Цього року вже був ХVIIPRZYSTANEKWOODSTOCK. Ви собі уявіть, яке значення має для влади цей фестиваль, якщо на відкритті присутні серйозні діячі, еліта Польщі, задіяні винищувачі війсьоково-повітряних сил і це все транслюється в прямому ефірі на телебаченні! Вражає….
Далі  трошки про організацію того фесту. Вона була просто на найвищому рівні.  Зразу видно, що працювали дійсно спеціалісти, професіонали, люди, які шарять як все має бути. Звичайно були й свої мінуси, але вони перекривались плюсами.
На фесті було 700 тис людей!!!  Величезна територія, де є все, шо людям потрібно.  Хочу звернути увагу на туалети – їх було просто ДУЖЕ багато, не так як в нас….на фестивалі 10 тис людей і 10 туалетів, і то напевно я забагато написав. Звичайно там були біо-туалети, але вони вчасно чистились…ну і це приємно, хоча і троха дивно, бо в нас таке не завжди побачиш.
Далі….душів як таких не було. Були зроблені крани і такі міні-ванночки. Хто вже був в курсі справи, то привозив вже з собою шланг з душу=))) Спочатку це виглядало троха смішно, але як потім виявилось – це реально круто. Хоча там також не без мінусів – рано дуже багато людей, дуже великі черги, болото…але ніхто на це не звертає уваги. Всі дуже приязні і доброзичливі.
Взагалі було дууууже брудно. Але то все навіть не замічалось. Атмосфера того всього дійства просто вражала і ніхто не звертав уваги на всякі дрібниці.
 
  

 

Найбільшим мінусом – була заборона палити вогонь. Але ви собі уявіть – 700 тис людей і всі палять ватру…Напевно тому і заборонили. Тим WOODSTOCK, як фестиваль в нашому розумінні, найбільше відрізняється. Бо ми привикли на фестивалях варити собі їсти, сидіти біля вогню, співати…а тут такого нема. Хоча народ співає, але їсти не варить.  Якшо говорити про харчування, то там проблем з тим абсолютно не було, але якшо ти мав гроші. Була їжа на любий смак…навіть вегетаріанська. Нормально поїсти можна було за 15 злотих….Для тих, хто мав якісь свої мівіни, чи шось таке, було місце, де продавали кипяток. Він коштував 2 злотих на одну посудину – тобто ти міг прийти з горнятком, а міг з відром і тобі наберуть туди кипятку за ту саму ціну. Ше шо дуже цікаво, то спеціально під фестиваль там зробили супермаркет, тимчасовий. Там було все крім алкоголю, і шо дуже цікаво – ціни спеціально на час фестивалю ніхто не завищував. Уявіть собі подібну ситуацію в нас….Але з магазинами проблем взагалі не було, адже можна було піти в місто і там в супермаркетах купити все що забажаєш.
Для вегетаріанців була також точка з їжою. Їх годували люди з Індії. Так звана організація Харі Крішна. Здається порція коштувала 6 злотих, але якшо чесно, то воно виглядало не дуже апетитно.
 
Взагалі там була така центральна дорога, якою люди курсували і вдень і вночі, і взагалі мені здається, що потік людей там не припинявся. Вздовж неї було дуже багато лотків  з різною продукцією. Можна було купити різні сувеніри, футболки, бандани і тд і тп. Багато було німецьких армійських речей. Вони були вживані, але видно, що добротні. Наступного року візьму з собою більше грошей і точно шось собі прикуплю
І там не тільки можна було шось купити, але й також  була можливість записатись волонтером на Євро, здати кров, купити квиток на поїзд, зайти в інтернет. Були палатки від фірм, виробників гітар, де можна було собі попробувати пограти або організувати якийсь джем сейшн.. І ше було банджо…… людей піднімав кран на висоту 25-30 метрів і звідти ти мав скочити. Коштувало це 100 злотих. Були черги, і люди скакали як вдень, так і вночі.
Була також Харе Крішна, яку я вже згадував вище. Точно не знаю, шо це за люди і чим вони займаються, але цілий фестиваль вони співали, тянули воза туди-назад, танцювали….взагалі, вони були в іншому вимірі, здається.  Ну  але то таке, кому цікава їх діяльність – пошукайте в павутині.
На фестивалі було окреме байкерське містечко. Я ше стільки мотоциклів не бачив, а в Таріка взагалі нерви здавали, бо він дуже хоче справжній байк. Але там все було строго, посторонніх в це містечко не впускали, а байкери мали спеціальні браслетики.
До речі, ми ше замітили таку штуку, шо постійно літали гвинтокрили і контролювали ситуацію з повітря. А поліції я взагалі здається не бачив.
Тепер про концерти. Вони були незабутні. Ми напевно не попали і на половину з тих гуртів, шо там були, але то шо ми побачили нам вистачило. Було три сцени – мала, фолкова і велика. Всюди була якісна музика і було приємно слухати, тому шо звук був просто прекрасним.
 
  
 



Ви тільки подивіться на список гуртів, шо були на великій сцені…я думаю, хто шарить, той зрозуміє.


 
 


А уявіть собі 650 тис людей біля сцени на  TheProdigy або коли біля сцени 300 тис людей, а під самою сценою тисяч 20 слемляться. Я от то пишу і в мене мурашки по шкірі від тих спогадів.
Короче кину вам пару відео, шоб ви то всьо оцінили. Заходьте сюди! 
Також ловіть ссилки на гарні альбоми з Вудстоку.
1. 2. 3. 4. 5.

І ше одне…робіть закордонний паспорт, візу і на наступний рік їдемо на туди великою українською делегацією=)))
 

Коментарі (2)

RSS згорнути / розгорнути
бліііін, шкода, що тільки нині нарила цю статтю((хочу!!!бери мене на другий рік)
0
та нема питань=)))
0

Залишити коментар