Лижні курорти України - Буковель

БуковельПо своїй інфраструктурі це найкращий гірськолижний курорт України. Людина, яка сюди попадає, не хоче тратити свій час на організацію свого відпочинку, а концентрується чисто на катанні. Багато після такого не особливо хочуть міняти його на інші курорти. Але це досить так непогано відбивається на гаманці. Цей курорт легко позмагається з своїми закордонними конкурентами. Доречі, коли там катався, то склалось враження, що іноземців рівно стільки ж скільки й наших. Є навіть слух, що його розглядають, як імовірний претендент на олімпійські зимові ігри.

Не варто забувати, що Буковель має досить якісно розроблену систему знижок. Не пам’ятаю точно, але до якоїсь години ранку можна купити абонемент з 20% знижкою. Також існують окремо ціни на будні і святкові дні. Постійні відвідувачі закупляються абонементом літом або навіть ще весною. В цьому випадку буває, що економлять більше половини вартості підйомів. Не використані підйоми завжди переносяться на наступний сезон.

Спуски

Працює 61 спуск, з них 12 синіх (для новачків), 41 червоні (середньої складності) і 8 чорних (для професіоналів). На всіх трасах є снігові гармати. БуковельДеякі з них обладнані освітленням, що дозволяє кататись у вечірній час. Можна з повною впевненістю сказати, що господарі дбають про якість, і часто чистять траси.
Працює 16 підйомників. З них, якщо не помиляюсь, тільки один чи два бугельні. Також є мультиліфт.
Не варто забувати, що працюють траси для фрістайлу.

Доїзд

На карті. Найбільш зручно добратись з Івано-Франківська (110км), Чернівців (160км), Львову (245км) чи Тернополя (250км). Якщо їхати з Івано-Франківська, то через Надвірна, Яремче, Микуличин і Татарів. Безпосередньо на курорті діє безплатна стоянка.
Також існують рейсові автобуси з Івано-Франківська та Києва.

Інфраструктура

Досить таким корисним бонусом є страхування кожного, хто купив абонемент на підйоми. На самому курорті працює травмпункт. Так що тепер можна спокійно падати і ламати собі ноги :).
За останні декілька років Буковель значно розрісся. Тепер на ньому працює досить таки великий вибір ресторанів і кафе. Деякі з них працюють прямо на вершинах деяких спусків.

БуковельПро проживання я вже мовчу. Готелів і доміків тут просто тьма. Їхня кількість збільшується кожного року в геометричній прогресії. Доречі, багато людей надають перевагу знімати житло не на самому курорті, а в селах, які знаходяться поруч. Так виходить значно дешевше з комфортом того ж рівня. Ну, звісно ж, є свої мінуси, але, як на мене, це в будь-якому випадку кращий варіант.

На території існує прокат спорядження. Все спорядження поділяється на категорії по зношеності, відповідно до цієї категорії встановлені і ціни. Я не бачу змісту брати нові (цьогорічні). Оптимальним варіантом є або середня категорія, або ж сама нижча. Остання, на диво, зношеності майже не має. Боятись того, що вам не підберуть потрібного розміру не варто, вибір в них просто безмежний.
Хочу попередити, що за прокат окрім оплати треба залишати заставу. Це можуть бути документи або грошовий еквівалент. І тут починається саме цікаве, з документів вони приймають тільки паспорт або водійські права. Тому зразу попереджаю тих, хто не знає — паспорт залишати в заставу чи, в загалі, передавати третім особам заборонено законом. Хоча це ніяк не мішає самому прокату.
Доречі, спорядження на прокат також можна взяти і на під'їзді до курорту. Ціни там чуток нижчі. Але при цьому чомусь серед моїх друзів вони не особливо користуються популярністю.

Крім того, на Буковелі працює каток, спа салон, сауни та бані, нічні клуби та інша такого ж роду біліберда. Хтось казав, що є дитячий садок, але особисто не впевнений в цьому.

Є нормально робочий сайт курорту. На сайті доступне бронювання готелів і доміків. Також є постійно робоча веб-камера, на якій можна побачити стан снігу і завантаженість трас.

Адрес сайту: www.bukovel.com

Коментарі (1)

RSS згорнути / розгорнути
+
+1
Два тижня тому катались в Буковелі. Окреме дякую Ромі і Ленці за абонимети зі знижкою ;)
В загальному враження досить не погарі, але давайте про все по порядку.

До Буковеля добирались автобусом. На скільки я зрозумів є автобус нерегулярних перевезень, який відправляється 1-2 рази на тиждень до Буковеля. Привозить, стоїть чекає пів дня, а потім, стомлених але задоволених лижників відвозить в рідні краї.
Дорогу туди майже не відчув. Відправлення — 3 ночі. Прибуття — 8 ранку. Тільки виїхали зі Львова як я відразу відрубався і проспав так всю дорогу. За 5 хв до прибуття розбудили.

Перше що я побачив — тьма народу, мурашник. Більшість відразу ринула до касс за абониментами. Інша частина, що приїздила без власного обладнання — в прокат. І тільки дехто лишився в автобусі (або вийшли назовні, як ми) та попивали теплий чай або каву.

Дочекавшись поки трохи розсосеться пішли і ми в прокат. Там все як описав Дізель. Паспорт — гроші — на вихід. Єдине що порадувало так це те, що декому не довелося платити за шолом, дали безплатно. Про категорії обладнання теж все вірно написано. Я потім навіть дещо пошкодував що взяв Б категорію. Лего можна було брати Ц, тільки переплатив 25 грн.

Підйомники. Що тут сказати, комфортно. Сидиш собі, роздивляєшся краєвиди, дихаєш свіжим гірським повітрям — все як треба. Одна біда: щоб сісти на той підйомник треба хвилин 15 простояти в черзі, повільно пропихуючись до посадки. Народу, повторюсь, просто вагон.

Так як я ще зовсім початківець, то мені до заднього місця на більшість сервісів які пропонує Буковель. Дайде гору нормальну і все, я поїхав! Тому на багато речей я напевно просто не зважав. Викатав всі підйоми (їх було 13). Більше мені і не треба було, так як на останньому спуску ледве гальмував, на стільки стомилися ноги від непривички. Декілька разів гепнувся. Але дозу адреналіну в крові отримав.

Стосовно снігу. Снігу, яким більшість з нас звикла його бачити (мьягкий та пухнастий) там нема. Сніг втрамбований, штучний, ширшавий як коврик і якийсь неприємний як на мене. Місцями траплялись ділянки з льодом. Це справжній кошмар… Але як каже моя Моська «вскрізь треба вміти кататись, на будь яких трасах, в тому числі і на таких ....». Згідний. Відкатались без травм і пригод.

Про ціни правельно говорилось. Дорого. Просто дорого, тут і говорити нема прощо (пляшка спрайта 22 грн, як вам?).

Дорога назад видалась трохи важчою. Доречі, якщо хтось збиреться їхати автобусом, раджу придбати такі мьякі підголовники у вигляді підкови, або принаймні подушечку. Не знаю чому, але піля поїздки відчуваю дискомфорт в області шиї. Варіант перший — потянув коли впав, варіант другий — протянуло холодним повітрям, варіант третій — защимив нерв коли спав, зкрючившись в автобусі. Так що думайте самі…

Епілог так би мовити :)
Враження від поїздки позитивні. Купуйте абонименти завчасно і можна їхати. В загальному було витрачено близько 350-400 грн. (дорога, прокат обладнання, абонимети).

Усім приємних сппусків!
avatar

nils


коментувати

Ваше имя
Ваш e-mail (будет скрыто и используется только для отправки ответов на ваш комментарий)
Вы — гость, и вам запрещено использовать HTML-теги.
 
Введите цифры и буквы:

Блоги, Blog by DieselDraft, Лижні курорти України - Буковель