Маленька ідея проти викрадення велосипеда

Кража велосипедаНавіяло вчорашнім оголошенням про викрадення велосипеда. Зразу починаю боятись за свого коня. Розумію, що навіть якщо я його прищеплю це захист від бомжів максимум. Крадуть з велостоянок, підїздів навіть балконів. Колеса на ексцентриках, відповідно знімаються за 1хв. Сідло так само. Про фару я вже мовчу.

Деякі злодії займаються професійно. Деякі просто побачили, вирішили, що їм треба і прихопили. В першому випадку ваш велосипед перефарбують або розберуть, але точно продадуть не у вашому місті. В іншому є шанс попасти на «повного лоха», який обміняє вашого єдиного на 100 грн або ще краще 1л горілки.

Елементарним захистом завжди був ланцюг. Більшість з них мають стандартний ключ. Злодій тратить рівно стільки часу скільки і ви щоб його відкрити. З кодовими замками ще простіше. Деякі з них відкриваються правильним рухом механізму в сторону. В будь-якому випадку кусачкам підкорюється майже кожен замок. Питання залишається тільки в потраченому часі. І повірте мені, якщо ви живете в великому місті то більшість прохожих навіть не подивляться на злодія.

Ідея — Створити базу велосипедів


Якщо згадати, то більшість велосипедів мають номер. Можна організувати базу, яка буде містити власника, номер рами, місто, прикмети, фото, колір… а головне чи він був крадений. Хороші, дорогі велосипеда рано чи пізно появляться десь в продажі. В гіршому випадку пустять на запчастини. Але номер рами збережеться і його можна буде перевірити на «чистоту». Це можна робити наприклад під час покупки або на змаганнях. Звичайно, я не думаю що людина, яка вкрала буде виїжджати на покатушки, але можна буде прослідкувати ланцюжок і знайти злодія.

Ідея не захистить від крадіжки, але може помогти в пошуку. Вона має право на життя?

Коментарі (3)

RSS згорнути / розгорнути
+
0
зовсім оранжевий ровер з переднім гальмом і глухою передачою.
якшо взагалі вже вкрадуть і перефарбують, то знайдіть його за такими ознаками — втулки origin8, ободи вайнман, але там лише чорна наклеєчка квадратна лишилась, ззаду дві зірки по обидва боки втулки, гальмо Hruglia, гальмівна ручка Avid fr-5, покришки чорно-жовті, Schwalbe Lugano, ланцюг КМС, система Campagnolo Strada Super Record чи просто Record, з лише одною зіркою, зараз на 53. колеса на болтах, а не на ексцентриках.
фотка тут picasaweb.google.com/mykolahlib/UTqezH#5503319954239323522, правда винос з того часу поміняв
avatar

usama

+
0
По-моєму ідея класна. Додає якоїсь впевненості коли купляєш велосипед з рук.
avatar

Invy

+
0
Ми чуток порадились і вирішили спробувати реалізувати на базі Недома таку базу. Залишилось вирішити, які дані треба буде зберігати.
В даний час я планую:
— номер рами
— колір
— фотографія
— власник
— особливі прикмети
— статус (вкрадений/чистий)

Я щось забув?
avatar

DieselDraft

+
0
Ми тут порадились і вирішили спробувати реалізувати цю можливість на сайті. Я попробував скласти список параметрів, які будуть пам'ятатись про кожен велосипед.

— номер
— колір
— модель
— розмір
— власник
— особливі відмінності
— статус (чистий/крадений)

Якщо я щось не врахував то буду вдячний за доповнення.
avatar

DieselDraft


коментувати

Ваше имя
Ваш e-mail (будет скрыто и используется только для отправки ответов на ваш комментарий)
Вы — гость, и вам запрещено использовать HTML-теги.
 
Введите цифры и буквы:

Блоги, Велосипеди, Маленька ідея проти викрадення велосипеда