Недома https://nedoma.com.ua ru [email protected] (https://nedoma.com.ua) [email protected] (https://nedoma.com.ua) https://nedoma.com.ua https://nedoma.com.ua Маленький екскурс у дитинство https://nedoma.com.ua/blog/reports/244.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/244.html mirror_84 На вихідних  довелось  побувати в  маленькому  польському містечку Криніца.  І  хоч славиться  він як  курорт мінеральних вод,  оцінити  цілющість  яких  не  довелось, та  знайшла  в ньому досить цікавий  музей іграшки. Чесно  кажучи, давно  уже так  не  перехоплювало  подих  від атмосфери та експонатів. В маленькому  залі зібрані іграшкові  експонати  починаючи  з XV-XVI століття  і  закінчуючи радянськими  витворами  іграшкової продукції. Більшістю  експонатів ще  в  дитинстві  бавилась, а про деякі  тільки  мріяла,  бо  змоги  купити  тоді  не  було,  а деякі знаю  лише з розповідей батьків. 
Читати далі]]>
Tue, 19 Nov 2013 23:51:33 +0200 іграшки музей ляльки фарфорові ляльки
Фотозвіт змагання їздових собак (канікрос) https://nedoma.com.ua/blog/reports/238.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/238.html DieselDraft Нажаль наша собака ще не в тому віці, щоб її сильно ганяти. Звичайно була можливість спробувати, та і траса була не складна але наша черга прийде вже наступного разу. Людей було нажаль менше ніж хотілось… получився такий собі забіг для своїх. Але фан він перегляду получили навіть мимо прохожі люди. І це вже через то, що траса змагання проходила про тратуару і пішоходи не сильно переймались обмежувальною лінією.


Читати далі]]>
Thu, 12 Sep 2013 21:48:09 +0300 фотозвіт собака канікрос їздові собаки змагання Львів 07.09.2013
Похід по Горганах на День Незалежності https://nedoma.com.ua/blog/reports/237.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/237.html DieselDraft В традиційни похід на День Незалежності ми вирішили провести з новими людьми. З самого початку планувалось, що це буде легкий похід, розрахований під першачків. Але в результаті тільки 3 людини з 9 йшли перший раз.

Маршрут планувався Бистриця — г. Довбушашка — ( м.Горгани ) — Яремче. Але ще в перший день вибрали не правельну дорогу і змінили маршрут на Бистриця — г.Плоска — п.Столи — п.Блоджив — Буковель. 


Читати далі]]>
Thu, 12 Sep 2013 17:40:47 +0300 фотозвіт похід Горгани День незалежності 24.08.2013 25.08.2013 26.08.2013 Плоска Довбушанка Малий Горган Бистиця похід з собакою
Фотозвіт польотів на паропланах з Гимби https://nedoma.com.ua/blog/reports/236.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/236.html DieselDraft Кажуть, що Гимба ідеальне місце для паропланеризму. Їхали перший раз, відчути, а може і сподобається. Великою групою їхати було погано, один пароплан може покатати фізично десь 3-4 людини за день. І то тільки в тому випадку якщо є погода. З погодою нам пощастило. Але на всяк випадок ми їхали на 2 дні, якщо в перший день буде погано то був великий шанс застати на другий день нормальну погоду. 
Шкода тільки, що в день перед виїздом Альона підвернула ногу і вони не поїхали з нами. Буде привід катнутись щераз.
Читати далі]]>
Thu, 12 Sep 2013 16:53:48 +0300 фотозвіт пароплан Гимба Пилипець 27.07.2013 28.07.2013 похід з собакою
Gorgany Race 2013. Звіт команди "Бат'ON" https://nedoma.com.ua/blog/reports/228.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/228.html karpatyfan Звіти: анди Бат'ONСтільки вражень, стільки емоцій, шо навіть не знаю, з чого почати. Напевно, в такому випадку почну спочатку=)
Натрапив недавно на інфу про Горгани рейс, тільки перечитав, шо це таке, зразу зрозумів, шо треба їхати! Два дзвіночки і вже є команда. Реально скажу вам, шо ми навіть не уявляли, куди ми їдем, бо прочитати, то одне, але взяти участь — це просто мегакруто. Тепер я це можу з впевненістю казати.
Команду назвали Бат'ON, чому так, довго пояснювати, тому не буду. Нас було троє…
Читати далі]]>
Sun, 30 Jun 2013 15:28:33 +0300 Звіт гори Горгани Горгани рейс Вело Gorgany race 2013 22.06.2013 23.06.2013
Подорож до о.Гран Канарія: враження, ЧаПи, фотозвіт https://nedoma.com.ua/blog/reports/224.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/224.html Vit Звіти: Подорож до о.Гран Канарія: ЧаПи, фотозвіт
«дивовижна, захоплююча, контрастна, вражаюча, часом виснажлива, та все ж така незабутня подорож»
 
«Gran Canaria — це світ в мініатюрі. Кожен побачить тут частинку світу: хтось Грецію — в затишних білих будиночках і вузеньких вуличках, які в'ються вздовж скель, хтось каньйони Америки — різкі і небезпечні, з чубчиками кактусів то там, то тут, хтось пустелю Африки — дюни з розжареним піском… соснові ліси і ще багато цікавого, вражень не перерахувати… тут все по-іншому і це
захоплює!»



Читати далі]]>
Sat, 29 Jun 2013 15:57:51 +0300 звіт фотозвіт бекпекінг лоукост подорож Гран Канарія Канари шенген враження
Промисловий альпінізм. Перший спуск та підйом https://nedoma.com.ua/blog/reports/219.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/219.html mirror_84 Я думаю  кожен знає хоч  приблизно, що  таке  промисловий  альпінізм, або  принаймні  уявляє, що  це  і   для  чого  використовується. Для  довідки,  ось  що  каже  інтернет :
Промисловий альпінізм (промальп) — це спеціальна технологія виконання монтажних висотних робіт на будинках і об'єктах, при яких місце висотних робіт досягається за допомогою спуску або підйому по шнурку.

Промисловий альпінізм (промальп) необхідний там, де використання будівельних люльок та автовишок при монтажних і висотних роботах ускладнено, економічно не вигідно або технічно неможливо. Так, що  можете собі  уявити, завдяки  цьому  у  нас  є відремонтовані  вишки  мобільних  телефонів, проводяться  ремонти  фасадів  будинків, кріпляться  рекламні  конструкції  і  т.д  і  т.п, ті  явища цивілізації, до  яких  вже  встигли  звикнути.


Читати далі]]>
Tue, 28 May 2013 18:51:12 +0300 пром альп звіт з пром альпу промисловий альпінізм у Львові
Пещера Оптимистическая https://nedoma.com.ua/blog/reports/195.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/195.html mirror_84 Звіти: Пещера Оптимистическая Со времени моего  знакомства  и участия  в  экспедиции в пещере  Оптимистической прошло  три года. От той  поездки остались  конечно  самые теплые  и радостные  воспоминания,  потому когда  Олег (Diesel Draft) предложил сьездить  в  пещеры, и  к  тому же узнав  о  возможности экскурсии  в  Оптимистическую ( по  самым  недавним  данным -  протяжностью  около 240 км), речи о том  что б  такое пропустить,  или  выбрать  иные  варианты быть  не могло.

Читати далі]]>
Thu, 07 Feb 2013 15:35:06 +0200 екскурсия в Оптимистическую пещеру ПБЛ гелектиты пещера Оптимистическая пещера
Happy Halloween во Львове,или Зомби прыги с 9-ти этажки;) https://nedoma.com.ua/blog/reports/168.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/168.html mirror_84 Как то  так  исторически  сложилось, что Halloween уже лет десять  у  меня  принято  отмечать весело и  на  всю катушку,  так  что б  потом еще долго  вспоминать. Но этот конечно  особо запомнился, благодаря команде «Земля прыжков» , которые организовали роуп-прыги во  Львове, но  не  просто  так,  а   с  дрес-кодом соответственно  празднику, за  что им  огромная  благодарность. Надеемся  встретить их  еще  не  раз в  нашем городе.
Пропустить прыгающих с  9-ти этажки зомби, джокеров,  мумий,  водолазов, кошек и прочей  нечисти мы  не  могли,  потому поприсутствовать,  поддерживать, фотографировать  и участвовать в  этом  празднике   приехали и мы. Так  при  некоторых обстоятельствах времени  у  меня  было очень  в обрез,  разогнатся  с  костюмом  не  могла,  потому ограничилась  полетом  с  НСП, который внес  свою  лепту  в  праздничную  атмосферу своим  оранжевым цветом.
Читати далі]]>
Wed, 07 Nov 2012 16:42:10 +0200 роуп-джамп хеллоуин прыги Львов роуп во Львове
Фотозвіт походу на День Незалежності https://nedoma.com.ua/blog/reports/136.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/136.html DieselDraft Напів спонтанна поїздка. Планувалось їхати групою в 14 людей, але майже в останній момент вирішили відділитись. білети до Воловця в нас вже були. Йшли чисто по карті, ніхто з нас там раніше ще не був. Чуток заблудились, зато за день прошли то, що я планував за 2 дня. З водою були проблеми чуток, майже всі джерела на карті оказались пересохшими. Зато ягід було аж забагато, більшість продуктів можна було собою не брати.
Читати далі]]>
Sun, 28 Oct 2012 23:25:04 +0200 Недома День незалежності фотозвіт звіт похід Карпати Воловець Шипіт Великий Верх Плай 24.08.2012 25.08.2012 26.08.2012
На вихідні до Словаччини https://nedoma.com.ua/blog/reports/160.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/160.html mirror_84

Словацька республіка (словац. Slovenska republika, Slovensko) — держава на сході центральної Європи, межує на півночному заході з Чеською республікою, на півночі з Польщею, на сході — з Україною, на півдні — з Угорщиною та на заході з Австрією. Рельєф: Карпатські гори, включаючи Татри й Бескиди на півночі, прекрасні дубові й букові ліси; долина Дунаю на півдні.


В основному Словаччина в наших турагенствах асоціюється лише як пункт переїзду до інших країн Європи, або як зимовий гірськолижний курорт. Та в мене цього літа випала чудова нагода її відвідати, і я дуже рада, новим незабутнім враженням від знайомства з країною, яка має що показати в будь-яку пору року.


Читати далі]]>
Wed, 19 Sep 2012 14:21:42 +0300 Татри Словаччина звіт
Відео з останньої нічної вилазки Недома на картинг https://nedoma.com.ua/blog/reports/83.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/83.html DieselDraft

Відео звіт з цієї вилазки. Я нарешті його змонтажував :)
]]>
Wed, 21 Sep 2011 13:00:25 +0300 відео звіт відео картинг Львів Апекс 31.08.2011
Звіт сплаву по Дністру https://nedoma.com.ua/blog/reports/66.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/66.html mirror_84 Звіт сплаву по дніструТрудоВыебудни давно уже сказывались на моральном и физическом самоощущении, ведь не зря же говорят — от работы кони дохнут.Нужно было срочно хоть немножко отдохнуть. Выбирать особо не приходилось, по скольку давно видела чужие красивые фото со сплавов, давно уже хотелось там побывать, да и вроде как ненапряжный, пасивный отдых, (как мне тогда казалось) что еще нужно?
Сказано сделано. Неделя подготовки, много-много писем в почте на тему сплава, столько же минингита на голове нашего админа DieselDraft который все для нас организовывал, позаботившись обо всем, что б мы только притащили свои тушки в нужное время на вокзал за что ему огромное человеческое спасибо)


Читати далі]]>
Tue, 16 Aug 2011 00:48:05 +0300 сплав 28.07.2011 29.07.2011 SoftServe катамаран фотозвіт tinigard
Поїздка в Буковель 2011 https://nedoma.com.ua/blog/reports/35.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/35.html DieselDraft Якоби вже лютий, а ми цього року на лижах ще не були. Треба було це діло поправляти. Чому Буковель? Хотілось покататись з комфортом, та і Юлі обіцяв звозити і показати. Після Пилипця, на трасах якого ми не один раз зустрічали каміння і залишки кущів, які так і просились щоб на них впасти і щось собі пробити Буковель мав показатись раєм. Комфортно, якщо чесно, не дуже то і получилось. Я зазвичай його хвалю, але цього разу буду розповідати і про його негативну сторону.
Доречі з нас п'ятьох двоє умудрились отримати травму. Аня вилетіла з траси та досить таки сильно вдаритись коліном і чуток подряпала шолом. На її щастя він в неї був. А Стен при падінні пошкодив руку. В нього на відміну від Ані на другий день рука спласла чуток і він нормально катався. Живучий гад :)


Читати далі]]>
Mon, 28 Feb 2011 22:05:48 +0200 Буковель лижі
На выходные в Ужгород https://nedoma.com.ua/blog/reports/19.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/19.html mirror_84 Казалось бы уже раз видела этот город, гуляла по замку, бросала монетку в реку, что б вернутся, прогуливалась по набережной, ну чем он может удивить меня второй раз? Так думала я отправляясь в командировку и ошиблась в самом позитивном варианте оставшихся впечатлений. Утренний город встретил меня поистине зимней погодой, снегопадом, морозом и предпразничным настроением жителей. В поисках пешеходного моста, сдешнего центра на удивление встретила огромное множество мастерских по пошиву одежды, обуви, изготовлению рамок для картин, мастерские по изготовлению кованых изделий, что у нас днем с огнем не сыщешь. Cразу сложилось впечатление о развитии искуства и производства в городе. Не попадались на удивление «стоматологии» в каждом подезде, баров в каждой подворотни… Сам город показался маленьким, уютным, опрятным и радостным.



Читати далі]]>
Sat, 18 Dec 2010 00:02:06 +0200 Ужгород
Белое безмолвие... https://nedoma.com.ua/blog/reports/17.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/17.html mirror_84 Белое безмолвие...Наконец-то немного согревшись, отойдя от впечатлений решила написать о пожалуй самом екстремальном походе, да и вообще самом большем екстриме который мне когда-либо довелось испытать. А все началось с того, что просто хотелось увидеть зимние Карпаты. Планировала еще летом, но из-за травм все как то не решалась, да  и компании не было. А тут спонтанно, просто за день решили, созвонились, собрались. Все как всегда, спонтанно, с нашими попутчиками ребятами из Калуша, организаторами експедиции познакомились уже по приезду!
Читати далі]]>
Wed, 01 Dec 2010 01:22:01 +0200 горы поход карпаты
Сплав по Дністру https://nedoma.com.ua/blog/reports/14.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/14.html DieselDraft Сплав, катамаранЗнаєте, як це буває, постійно хочеш щось спробувати, але постійно знаходяться якісь нові причини відмазки. І вже сезон ніби проходить, і тут ти починаєш розуміти, що напевно цього року вже не встигнеш, і треба спробувати свої сили наступного. Ось так в мене із сплавами. Напевне це бажання долі, що запрошення на сплав прийшло саме на перший день відпустки. Взяти і відмовитись я вже не мав сил.

Увага, багато фотографій!


Читати далі]]>
Tue, 23 Nov 2010 17:20:05 +0200 сплав катамаран Дністер фотозвіт tinigard
Форт Дубенский (Тараканов) https://nedoma.com.ua/blog/reports/15.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/15.html mirror_84 Форт Дубенский (Тараканов)Девиз этого лета — «ни одних выходных в ненависном мне городе» увенчался одной из самых оригинальных и незабываемых поездок в исторический форт XIX ст, одно из тех достопримичательностей, которые заслуживают внимания и уважения но почемуто назаслужено забыты нами, предоставлены природе и саморазрушению…

Читати далі]]>
Fri, 19 Nov 2010 11:40:04 +0200 Форт Дубенский (Тараканов)
Удивительное рядом. Пещера «Оптимистическая» https://nedoma.com.ua/blog/reports/9.html https://nedoma.com.ua/blog/reports/9.html mirror_84 Пещера ОптимистическаяЕе величественную красоту видели не многие, но те кто там побывал навсегда запомнят ощущение сказки… Ибо нигде и ни с чем не сравнимо увиденное чудо, воздвигнутое самой природой шестьдесят метров под землей. С помощью простых фотографий и слов невозможно передать весь спектр ощущений связаных с созерцанием етой красоты. Ето нужно прожить и прочувcтвовать, ощущение величественного покоя, затеряного в глубине огромных гротов, подземных озер, гипсовых монолитов и разноцветных кристалов… После напряженного темпа наземной жизни, попадаешь в обсолютно иное измерение, неподвласное законам суеты. Своим постоянством пещера олицетворяет собой глубочайший покой, ведь на протяжении миллионов лет здесь ничего не меняется: сталая температура (+11С), воздух не обременный запахами, тишина не нарушаемая ни одним живым существом, густая темнота и лишь растущие кристалы создают ощущение медленной динамики… На это нельзя просто смотреть, можно лишь чувствовать, проживать каждой клеточкой собственного тела, ощущая состояние волшебства, как ребенок, попавший в сказку просто наслаждатся радостью общения с прекрасным.

Читати далі]]>
Fri, 22 Oct 2010 16:54:03 +0300 пещера оптимистическая пещера