avatar

Дог фрізбі

Blog by DieselDraft: Дог-фрізбіБуло кілька дискусій про те, чи ця стаття виходить з теми Недома. Хочу сказати однозначно ні, так як це є активний відпочинок в чистому йому прояві. Спорт називається Дог-фрізбі.









Почнемо з того, що для собак використовуються спеціальні диски. Вони мягші і мають завернуті кути. В багатьох випадках це погіршує аеродинаміку диску, але при цьому собака не травмує собі зуби.
Є декілька фірм, які випускають ці диски. Нажаль мені доводилось використовувати тільки диски компанії Hyperflite. Але вже якраз в дорогі тестові зразки від компанії Hero. Їх їде ад 15 штук. Так, що буде ще одна тема з оглядом дисків.



Вимог до собак не багато. Я б навіть сказав, що їх взагалі нема. Для маленьких порід є спеціальні маленькі диски. Для порід з сильними щелепами (істинні крокодили) є укріплені диски, які практично нереально прокусити. Головне бажання як найшвидше догнати і зловити диск.
Зверніть увагу, що це парний спорт. Ні собака, а ні людина не може брати на себе 100%. А це означає, що тренування необхідне обом.


Можна просто кидати собаці диск і отримувати від цього задоволення. А можна загнати себе чуток в рамки і спробувати спортивний його напрямок. Є декілька дисциплін і кожна з своїми правилами. Але в основному вони поділяються по красоті, точності і дальності. Я не буду сильно заглиблюватись в правила, так як вони є на вікіпедії і українському форумі дог-фрізбі


Кидки і роли на дальність
Задача учасників кинути або покотити дискт так, що собака зловив його як найдальше. При цьому є 3 спроби. Приймається тільки найкраща спроба


Кидки і роли на точність
Тут чуток цікавіше, так як можна придумати свою невеличку стратегію. Ідея дисципліни полягає в наборі, як найбільшої кількості балів за півтора хвилини. При цьому враховується місце де був зловлений диск, так як кожний квадрат маю свою ціну. А якщо при цьому диск зловлений в стрибку, коли всі чотири лапи в повітрі, то учасники отримують бонусні бали.


Фрістайл
Сама красивий вид дог-фрізбі. Суть змагання полягає в тому, щоб показати набір труків максимально видовишніше. Основне правило — кожен елемент має завершуватись ловлею диска.


Дог-Дартбі
Такий собі вид гри в Дарт з собакою і диском. Задача учасників кинути диск так, щоб собака зловила його максимально в центрі.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.