avatar

Тюнінг штатива

Зроби це сам: Тюнінг штативаСвій штатив брав в першому магазині, який мені попався спеціально для своєї першої поїздки в карпати. З того часу пройшло вже 3 роки. І так не якісний штатив почав все більше розхитуватись. Стояло питання купляти новий, важкий зато стійкий. А бо ж думати про який тюнінг існуючого.

Спочатку ідея полягала в тому щоб просверлити отвір в ножках штатива і використовувати кілки від палатки для фіксацію об землю. Вітер його завалити не міг але вона не дозволяла кріпити на каменистій місцевості, так і кілки не завжди собою є. Проблему щ шатом це не особливо вирішувало.
 
Зупинились на ідеї приробити в основній стойці гачок. На нього можна буде повісити вантаж або закріпити об землю шнурком. Отвір в трубці без кришки і туди ідеально входить корок від вина. В нього вкручуємо гачок, який купив в магазині будівельних матеріатів ( хтось знає які він називається? ). В результаті шуруп розтискає корок і це дає додаткову місцність і ніякого клею не треба. Тестував на бутилці води в 2кг — витримує чудово.

 
Під вагою, наприклад від рюкзака, ножки впираються в землю. Основне джерело вібрації ми вилікували. Але тепер ми можемо крім того кріпити штатив міцно об землю. Для цього достатньо прикріпити вже розкладений штатив за допомогою шнурка до каменя на землі. При натянуванні шатив зіжметься і це дасть дуже сильний захист від вібрації

Зроби це сам: Тюнінг штатива

Зроби це сам: Тюнінг штатива 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.